Saturday, January 15, 2011

.satu januari dua ribu sebelas.

Salam ;)
hi i'm back. sorry been very busy before and after the wedding. OK lah hari ini mahu update gambar kawen satu januri dua ribu sebelas di Jengka 17. Rasanya some people dah tgk kat facebook, pics dari our official photographer belum dapat lagi, ni antara yang berjaya ambil dari kawan kawan.

Photobucket
Many thanks to Kerry & Jannah yang datang awal sehari dan menolong saya dengan banyak sekali.

Photobucket
Juga buat Farah Nadia & partner kerana datang begitu jauh dari Melaka.

Photobucket
Pelamin Sanding yang sangat cantik. Pemandangan di kala malam lebih indah.

Hari tu pergi wedding fair at SACC Mall the only wedding package yang suit us was BAYU QASEH STUDIO owned by Kak Aisyah. Since saya kan tempah sendiri baju nikah & sanding and make up, most wedding package tak kasi tuka/swap or reduce harga untuk item yang saya dah ada. BAYU QASEH the only one yang flexible. I only need pelamin, baju sanding lelaki, and accessories and most importantly semua ni saya dapat dalam budget yang saya mahu. Pelamin pon idea baru and designed by student UITM. Diaorang akan proposed with lakaran first sampai la client puas hati. Package SPA juga ambil dari BAYU QASEH.

Photobucket
Pelamin nikah yang simple and nice.

The most exciting part was baju nikah & sanding, shawl and veil turn out to be soooo pretty. Baju saya adalah yang pertama ada label "UNAISAH AZLAN", thehehe sebab label ni baru siap. Kepada sesiapa yang berminat untuk tempah baju nikah or sanding i would recommend UNAISAH AZLAN as your designer. Sangat senang bekerja dengan dia, hasil kerja sangat kemas and cantik, dan harga sangat berpatutan. Kena booking awal, 2011 jadual dia macam dah penuh, tapi bole cubalah.

Photobucket
Kaftan Dress untuk majlis Nikah. Abaikan pemandangan yang serabut itu.

Photobucket
Suka suka!!

Photobucket
Sangat suka Ok!!

Photobucket
Majlis Akad.

Photobucket


Photobucket


Photobucket
Mama & Mak.

Photobucket
Family mertua, Kekurangan seorang, Ammar kini di Mesir and akan join us di Shah Alam.

Photobucket
Make up by Anna Lady Cherry. Veil by UNAISAH AZLAN sangat gorgeous. Sesiapa nak sewa bole email saya ;)

Photobucket
Kerry & hidden jannah yang sangat gigih tembak bubbles. theehehe seronok betul ;D ;D

Photobucket
Pengapit juga Anna Lady Cherry.

Photobucket
Official Photographer: PIXELWORKS

Photobucket
Baju lelaki juga baru dari BAYU QASEH STUDIO and my dress by UNAISAH AZLAN. untuk effect slim shady sila pakai SPANX dari blogshop Kerry.

Photobucket
Awesome crowd.

Photobucket
Thehehe mak sedara hubby yang lucu. Majlis menepung tawar.

Photobucket
Pasukan kompang Jengka 14. Lagu best.

Photobucket
Hubby's friend.

Photobucket
Rombongan pihak lelaki yang ramai.

Terima kasih to kawan kawan sek ren Jengka 17, ABS, AUSMAT, & Sydneysiders yang datang. Pics dengan korang semua ada kat photographer, dah dapat nanti baru upload.

OK lah take care, doakan saya rajin update blog.

60 comments:

  1. Taniaaahhh Dah jadi isteri orang pun =) semua gambaq cantik². Baju nikah & sanding pun sangat cantikkkk

    ReplyDelete
  2. kak arni..
    cantik..
    tahniah..
    update lah blog ea bila senang lagi.
    selamat pengantin br.. :)

    ReplyDelete
  3. arnie,congrats!!he..
    skrg dok mana dgn hubby?
    shah alam jugak??
    ;)

    ReplyDelete
  4. kak arni.. saya tunggu-tunggu akak update cerita kawen.. heee akak sgt!!! cantik... akak saya ada request untuk add akak punya FB.. akak approve la saya.. saya nak tgk gambar akak kawen kat dalam tu.. mesti banyak kan.. heee sgt teruja nak tgk akak arni yang cantik...

    tahniah akak!!
    :)

    ReplyDelete
  5. wawan & fariza: thanks, heehehe baik akan berusaha!!

    Ainnur:sec 3. ainnur dtg la majlis menyambut menantu 5/2 ni kat sec 3.

    gadis:thanks. ouh ok nanti akak check balik, akak jarang fb-ing sebenarnya ;P

    ReplyDelete
  6. ouhh, so sweet of u sis:) ayu sgt..
    happy to see u. selamat pengantin baru ye. semoga wujud keluarga baru yang sakinah, mawaddah, warahmah. amin....

    ReplyDelete
  7. hai arni selamat pengantin baru.. berseri-seri wajah kamu.. u nampak sangat cantik.. teruja i.. hehehehe

    ReplyDelete
  8. selamat pengantin baru!!! hehehe

    ReplyDelete
  9. cantiknya akak! baju pun cantikk..simple but nice~ (:
    selamat pengantin baru!

    ReplyDelete
  10. very beautiful arni.. :)
    selamaaaaaat!

    salam,
    mustika

    ReplyDelete
  11. ALhamdulillah..tahniah :)Gojes sgt

    ReplyDelete
  12. hi, arni...

    congraz and hopefully akan sentiasa melalui hari2 bhagia after this.anyway cantek sgt plamin and baju nikah and sanding...

    ReplyDelete
  13. sis arnie.. u look so beautiful.. really love ur wedding theme. simple tp sgt gorgeous! :)

    anyway selamat pengantin baru sis. smoge kekal bahagia sampai akhir hayat :)

    ReplyDelete
  14. kak arnie, frankly said i have been waiting for this entry. all of a sudden when 2011 came, sy boleh teringat pd kak arni and i remembered that u're getting maried on the 1st of january. siap add ur fb sbb nak tgk all the pics, i know u will definitely look stunning on ur big day. congrats! selamat menjalani kehidupan baru sebagai seorg isteri ^^

    ReplyDelete
  15. kak arni congrats :D:D:D
    at last.. i been waiting for ur new updates tawww :)
    update more eh eh.
    n ur wedding dress lawa. kak arni design sendiri kan hehe.

    ReplyDelete
  16. kak arnie, your baju kawen sgt cantik la!!! i love the idea of wearing kaftan 4 your nikah. alaa nak kawen lmbt lg, klu x mest nk tempah from that designer jugak!

    ReplyDelete
  17. selamat pengantin baru. semoga berbahagia ke akhir hayat =) really gorgeous!

    ReplyDelete
  18. chanteknyee time nikah..tahniah tahniah tahniah

    ReplyDelete
  19. Hai...comel nyer kamu kawen and nice blog.. =)

    ReplyDelete
  20. pergh....chantek gile pelamin kowt
    suke suke

    ReplyDelete
  21. hi Arnie.
    lisa here.b2b blogwalking :)
    ur wedding are so nice and beautiful.real wedding! congrats on ur wedding and happy always together:)

    ReplyDelete
  22. salam k.arnie,

    woah..congrats sis!! moga jodoh kekal ke akhir hayat. ^^

    ReplyDelete
  23. k.arnie!!

    congrats!
    super duper gorgeous.
    memang cntik sgt pelamin and baju2..
    anyway..pasnih..tunggu good news lak..hehe..;)

    ReplyDelete
  24. arnie, congrats!!

    happy for u..

    semoga berkekalan & menjadi isteri yang solehah...

    ReplyDelete
  25. waaaa. sis arni da selamat kawen.
    alhamdulillah...

    jgn lupe update nanti.

    btw, sis arni cantek sgt ;)

    ReplyDelete
  26. arni, why why WHY gambar kery kat pelamin tu mesti letak di sini?hahahaahahahhahaa

    ReplyDelete
  27. congrats arni!
    u look very stunning
    semoga bahagia ke akhir hayat :D

    ReplyDelete
  28. salam arnie!!
    kamu sangat chomel dear..
    cantik sangat jadi pengantin..
    sorry akak tak dapat datang..
    wish u all the best ya..
    enjoy ur marriage life ya!

    ReplyDelete
  29. tahniah arni...
    selalu baca blog ni tp tak penah komen hehe

    nak wish "selamat pengantin baru"

    ReplyDelete
  30. cantik pelamin tu walaupun simple..:)

    ReplyDelete
  31. cantik la baju arni...u look gorgeous dear! congrats ;)

    ReplyDelete
  32. SOOOOOOOOOOO BEAUTIFUL
    ESPECIALLY THE COLORS

    www.hiddeninstyle.blogspot.com

    ReplyDelete
  33. congrats..
    kak arni cantik lar..
    moga bahagia slaloo..

    ReplyDelete
  34. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  35. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  36. tahniah!!hee=) veil sgt cantik okeh..baju soft purple tu sx..sgt lawa!

    ReplyDelete
  37. cantik lah pelamin awak,cahaya suka PINK..hehe btw comel n cantik pengantinnya..=]

    ReplyDelete
  38. aa! sukenya blog ni..
    plus gambar semua terang2 and lawa sangat!

    tengok, i udah follow.. :)
    hai..

    ReplyDelete
  39. wahh...congratz on ur wedding...smoge kkl smpi ank cucu cicit ye...

    ReplyDelete
  40. tahniah!cantik dress u n u pon chantek. Suka tgk. I link ur blog.

    Jom jalan2 kat
    http://dnazzaeiza.blogspot.com

    ReplyDelete
  41. suka tengok orang bahagia..visit my blog..
    http://shaukimaravilla.blogspot.com/

    ReplyDelete
  42. tahniah kak arni! hope happy always k :)

    ReplyDelete
  43. hai2 tahniah..
    pelamin tue simple but sgt nice..
    baju sanding OMG sgt comel.. comel sgt ;)

    ReplyDelete
  44. hai salam perkenalan...loveeee ur wedding dress...simple but looks elegan...dah follow yer

    ReplyDelete
  45. arni baju cantik dua2 pn nur suka baik baju sanding dan nikah lawa jer dua2 sssuuukkkaaa ^___^

    ReplyDelete
  46. arni baju cantik dua2 pn nur suka baik baju sanding dan nikah lawa jer dua2 sssuuukkkaaa ^___^

    ReplyDelete
  47. hey kak arni :)
    welcome to the family :)
    im mira. kazen belah papa zafran.
    cantik kak arni dlm pic2 ni
    pic yg family ramai2 2 ktorg da blk dah :( ta bestnye sbb meriah gile nmpk. hee :D
    wish u n abg zafran hapy smpi ke anak cucu cicit piut miut. bhahaa
    then cpt2 dpt baby okay.

    ReplyDelete
  48. simple but sooooooo centek! ^_^
    suke nyee~

    ReplyDelete
  49. TAHINIAH DEAR..CANTIK SANGAT..BAJU TU PUN CANTIK..

    ReplyDelete
  50. kak,,minat la ngn veil tu?mcm ne nk sewa ek?

    ReplyDelete
  51. arni..i nk tnye ape jenis kain yg u buat baju sanding tu? TQ

    ReplyDelete
  52. mia suci: i pon dah lupa nama kain tu since dh lama, utk kain dress tu corak tu mcm songket tapi bukan. and utk dress i guna chiffon

    ReplyDelete
  53. aii..suke la tgk..sgt sweet n ctk..cmne nak sewa veil tu n bleh dapat contact number designer :)

    ReplyDelete
  54. salam syg..dya follower sini ya..cntik bju wedding lh..sewa k buat sendri?

    ReplyDelete