Sunday, January 13, 2013

Make Up macam mana uolss suka?

Salam,
It has been a while since my last post. Happy new year 2013 semua ;)

So 1/1/2013 was our 2nd Anniversary. We went to Bandung for vacation. Tak banyak pun gambar menarik di sana, most time spent with shopping, eating and spa-ing. Will write up shorty entry about it later. Today i want to write about something more interesting.

Kalau uolss rajin buka my blogshop, recently you'll notice that i look different. theehehe. Actually makeup untuk photoshoot kali ni adalah di sponsor oleh NZY MAKE UP & STUFF. Kalau uolls nak tahu NZY MAKE UP & STUFF ni adalah untuk muslimah makeup whereby no falsies, no eye brow plucking, and it's all about enhancing your beauty. Maksudnye you'll look like you but better!

Slalunya kalau photoshoot saya make up sendiri je sebab nak cepat. Make up pun biasa je siap dalam 20 minit.
My daily make up.

Hasil sentuhan NZY MAKE UP & STUFF  hari itu telah menjadikan wajah saya seperti di bawah
I was demam that day, and MUA managed to doll me up sampai tersenyum lebar nampak braces. Lagipun sesuailah make up macam ni untuk photoshoot. My daily make up tu kalau dalam gambar bukan nampak sangat pun. 
i heart light smokey eyes but tak berani nak buat smokey eyes sendiri. I have a serious eye bag & dark circle so kalau buat smokey eyes, without correct application boleh jadi panda eyes pula.
this make up stay longer. no cakey foundation and eye make up is smudge-free.
last but not least i dare to wear this kind of hijab style because the shading hides my pipi tembam. 

So ladies, NZY MAKE UP & STUFF sekarang ada 2 promotions.
Happy hour for only RM50/person.

dan yang ini 20% OFF for any package. Offer valid till 31st March. So any bridal yang looking for affordable rates untuk make up, i strongly recommend you to contact MUA. uolls mesti puas hati dengan service yang diberikan.

you'll get further 5% OFF jika anda adalah pembaca blog ARNI YUSNITA AHMAD
So just mention this blog to MUA and you are entitled to receive total of 25% OFF.

uolss boleh like Fanpage NZY MAKE UP & STUFF by clicking HERE.

Kalau nak beli baju di atas boleh view kat

THE END



16 comments:

  1. cantik_nya sis :)

    * teringin juge jadi macam sis :))


    # nurulnajihahadam.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. semua suke ... tapi dalam pic nie ~ najihah suke time sis pakai baju & tudung warna pink :)

    ReplyDelete
  3. Cantiknya kak arni... Yang baju biru tua tu kita suka. Sweet jeee.

    ReplyDelete
  4. Arni...
    Happy new Year...
    Such a beautiful makeup on u..daily mkeup pon dh cntik..=)
    Btw, i adore u since u di aussie lg..And i am ur big fan masa arni jual bj dari sana..hehe
    Wish to meet one day..amin..hehe..

    Wish u all the best..!!

    ReplyDelete
  5. Happy new year sister, mint is the best one:)

    ReplyDelete
  6. Nice :) hepie new year ;) make simple, i like ~

    ReplyDelete
  7. arni nampak matang gilo baju kuning coklat + itam tuh..

    ReplyDelete
  8. aqilah: i ingat u slalu beli baju i masa kat sana dulu ;) insyaAllah one day kita jumpa

    ReplyDelete
  9. cantik sis baju2 tuh pun lawa :)

    ReplyDelete
  10. sis lawa semua nyer nice sweet jaaa muka :)

    ReplyDelete
  11. cntiknye sis,,pakai gaye ape2 pun,,tetap cunsss,,

    btw, sis ade jual ke shawl yg manik2 tu?

    ReplyDelete
  12. syidah: shawl tu dah sold out. limited edition from bandung.

    ReplyDelete
  13. syidah: shawl tu dah sold out. limited edition from bandung.

    ReplyDelete
  14. syidah: shawl tu dah sold out. limited edition from bandung.

    ReplyDelete